Let op: per 1 december is onze locatie in  Winterswijk: Beatrixpark 24. U kunt ook bij ons terecht in Laren (Pastoor Hendrikspark 22).

Wat doet Hans?

Visie

Door verder te kijken dan specifieke symptomen, vallen puzzelstukjes op hun plaats. Want op de plek waar een klacht ervaren wordt, zit niet altijd de oorzaak ervan.

Osteopathie

Osteopathie is een visie op het functioneren van het gehele menselijk lichaam. Daar herkennen wij drie belangrijke onderdelen in: het hoofd, de organen en alles wat met beweging te maken heeft.

Klachten

Osteopathie helpt bij verschillende klachten, bij volwassenen en kinderen. Hoofdpijn, darmklachten, vermoeidheidssyndromen, pijnlijke gewrichten en meer.

Lid van de NVO & NRO

Als osteopaat D.O.-MRO is Hans Huysman lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie en geregistreerd lid van het kwaliteitsregister Nederlands Register voor Osteopathie.

Een betere kwaliteit van leven

“Welkom. Ik ben Hans Huysman, osteopaat. Osteopathie is een visie op het functioneren van het gehele menselijk lichaam, de psyche en iemands omgeving. Het zenuwstelsel, het hormonale systeem en de bloedvaten spelen daarbij een centrale rol. Ieder persoon is uniek, met een eigen verhaal. Daar neem ik graag de tijd voor. Ik wil mensen een betere kwaliteit van leven geven, zonder medicatie en al haar bijwerkingen.”

Hans Huysman, osteopaat

Anderen over Hans Huysman

{

Na een halfjaar met pijn in mijn onderrug te hebben rondgelopen zei iemand tegen mij: ga eens naar een osteopaat. Eerlijk gezegd wist ik niet wat een osteopaat allemaal kan fixen. Hierop heb ik contact gezocht met Hans Huijsman in Laren, die ik zakelijk al kende, en mijn pijnlijke probleem uitgelegd. Bij de eerste behandeling bleek mijn bekken niet recht te staan waardoor er overcompensatie( lees pijn in de vezels van de spieren) optreedt en dat voel je. Hans heeft het bekken rechtgezet en mijn onderrug losgemaakt.

Na drie behandelingen voelde ik geen pijn meer. De eerlijkheid gebied mij te zeggend dat de onderrug nog wel stijf aanvoelt maar dat zal in de komende tijd afnemen. Ik had met mijn rugklachten direct naar Hans toe moeten gaan dan had ik een halfjaar geen pijn gehad. De huisarts had een halfjaar geleden gezegd dat het van de stress kwam en dat ik maar een pijnstiller moest nemen…

Michiel

Al jaren worstel ik met wekelijks terugkerende migraine. Na een bezoek aan Hans werd het snel duidelijk dat de klachten vanuit mijn nek kwamen. Behandelingen en voedingstips verminderden de migraineaanvallen. Hans gaf een positieve draai aan mijn leven!

Marianne

Rugpijn is mij als bouwvakker niet vreemd. In 2013 werd het me te veel: functioneren werd moeilijk. Huisarts, ziekenhuis en fysiotherapie hielpen niet. Toen bezocht ik Hans. Mijn bekken stond scheef. Met een stevige greep wist hij dat weer recht te zetten. Mijn pijn was bijna helemaal weg. Ik had 10 jaar eerder naar Hans moeten gaan.
Coen
Een verademing om eens bij een zorgverlener te komen die meer ziet dan die ene ontsteking op die ene specifieke plek. Die luistert voordat hij een diagnose stelt en daarna aan een weloverwogen behandelplan begint dat al snel vrucht afwerpt. Zonder medicijnen een enorme vooruitgang geboekt.

Nicolet

Mijn hele leven tob ik met een moeilijke stoelgang. Verschillende artsen bezocht, niets hielp. Twee jaar geleden ben ik bij Hans terecht gekomen. Hij startte een intensieve behandeling, die na enige tijd succes had. Mijn stoelgang kwam op gang en werd na verloop van tijd regelmatig. Iedereen die met dit probleem loopt, begrijpt hoe blij ik hier mee ben.

author

Dit is Hans

“Gezondheid heeft mij altijd al geboeid. In eerste instantie als fysiotherapeut en tegenwoordig (met 30 jaar ervaring) als osteopaat. Ik bekijk klachten in een breed raamwerk van oorzaak en gevolg. Dat is precies waar het in de osteopathie om draait: het bekijken van het lichaam als één geheel.

En door verder te kijken dan specifieke symptomen vallen puzzelstukjes vaak op hun plaats. Voor dat advies komen patiënten bij mij. Op de plek waar een klacht ervaren wordt, zit niet altijd de oorzaak ervan.

Jarenlange rugklachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een darmstoornis. Geboorteletsel kan leiden tot gedrags- of leerproblemen.

Die opvatting vind je terug in de ‘Methode de Bakker’ waar ik mee werk. Bij deze aanpak wordt het gehele lichaam in ogenschouw genomen. Zijn methode integreert de diverse inzichten die er op het gebied van osteopathie bestaan. De vroege ontwikkeling van het embryo is daarbij de leidraad.

Mensen vergeten vaak dat hun lichaam een geavanceerde machine is met allerlei ’technische’ hoogstandjes, waaronder een groot zelfherstellend vermogen. Terwijl medicijngebruik meestal gepaard gaat met bijwerkingen, doet osteopathie een beroep op het genezingsproces van ons eigen lichaam.

De veelgehoorde uitspraak ‘dat iemand er maar mee moet leren leven’ gaat er bij mij niet in!”

Behandelingen

“In mijn praktijk behandel ik volwassenen en kinderen. De klachten zijn bij beiden in de basis hetzelfde. Zij het dat aandoeningen op andere manieren tot uiting komen. Door 30 jaar ervaring, onder meer met de Methode de Bakker, weet ik de oorzaak van de symptomen te vinden én te behandelen.

Dankzij de relatie tussen ons onderhuidse bindweefsel ( fascia) en de activiteit van onze hormoonhuishouding, die weer het hele immuunsysteem beïnvloedt, kan ik inschatten hoe verschillende klachten zich ontwikkelen. Iedereen is door deze relatie weer uniek en moet in zijn eigen “maatpak” worden gehesen.

Een mens is als het ware een horloge met een constante beweging van allerlei tandwieltjes in het uurwerk die tezamen zorgen voor de juiste tijdsaanduiding. Die tandwieltjes noemen wij: organen, of spieren , of zenuwen et cetera. Het totaalbeeld bekijk ik individueel en trek daaruit mijn conclusies voor de behandeling. Dit heet ook wel : holistisch denken.”

Volwassenen

Algemeen:
Vermoeidheidssyndromen, Fibromyalgische pijnen, Stress, Hyperventilatie, Hormonale klachten, Algehele fysieke malaise na chronische ontstekingen (Pfeiffer, hepatitis).

Hoofd:
Oorsuizen, Duizeligheid, Whiplash, Concentratieproblemen, Hoofdpijnen, Slaapstoornissen

Armen en Benen:
RSI-klachten, Golf-/Tennisarmen, Peesontstekingen, Frozen shoulder, Doorbloedingsstoornissen, Sportletsels

Wervelkolom:
Blokkades van wervels, Herniaklachten, Bekkenblokkades, Acute spit

Functiestoornissen van de
inwendige organen:

Longen, Maag, Darmen, Lever, Voortplantingsorganen, Urinewegen, Pancreas, Milt

Postoperatief:
Littekenverklevingen, Na bevallingen,
Na ongevallen

Kinderen

Huilbaby’s
KISS-syndroom
Darm- en refluxklachten na voeding
Slaapstoornissen
ADHD en PDD-NOS
Leer- en gedragsproblemen op basis van geboorteletsels

Hulp bij zwangerschap
Zwanger worden lijkt zo vanzelfsprekend. Helaas is dat niet voor iedereen zo. In sommige gevallen kan ik obstakels en blokkades die een zwangerschap in de weg staan wegnemen. Neem eens contact op voor een consult.

Blog updates

Het Nederlandse elftal en Osteopathie

Het Nederlands elftal en osteopathie. Het Nederlands voetbalelftal kent om de zoveel jaar een nieuwe bondscoach. Nu hebben we dan Frank de Boer, begenadigd ex-voetballer van Europese topclubs. En, niet te vergeten: succesvol trainer van Ajax in een grijs verleden....

Lees meer

Zwangerschapswens

Wellicht een onderwerp dat bij velen leeft In deze maakbare maatschappij kunnen we dankzij allerlei fertiliteitsprogramma’s in poliklinieken hieraan vaak `tegemoet komen. Een wens die eindelijk in vervulling  zal kunnen gaan. In de afgelopen 27 jaar heb ik een...

Lees meer

“Ik golf graag. Een sport die veel gelijkenissen met osteopathie vertoont. Net als in het lichaam, moet alles in balans zijn. Anders loopt je spel vast”

Hans Huysman

Contact

Contact met Hans

Pastoor Hendrikspark 22
1251 MD Laren
T: (035) 538 65 06

Beatrixpark 24
7101 BN Winterswijk
T: (0543) 53 38 33

E: hans@huysmanosteopathie.nl
KvK 321 53 554

Winterswijk

Laren

Winterswijk

Laren